Umrežavanje NVO u slivu Drine

MRI “Logosfera” u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva iz regiona zapadne Srbije, istočne Bosne i Hercegovine u severne Crne Gore započela je aktivnosti na umrežavanju partnera u prvu regionalnu prekograničnu mrežu civilnog sektora. Ova ideja direktno je izrasla iz iskustva nekadašnje “Drina mreže” koja je krajem devedesetih godina funkcionisala između tadašnjih NVO-a u Srebrenici, bajinoj Bašti, Zvorniku, Bratuncu, Milićima i Bijeljini. Razvojem društvenih okolnosti stekli su se uslovi da se postojeći vidovi saradnje na graničnom području unaprede i prošre.

Dajući svoj doprinos osnivanju i razvoju “Komisije za rijeku Drinu”, koja na ovim prostorima postoji od 2004. godine nevladine organizacije su uvek aktivno bile uključene u prekogranične ekološke projekte raznih donatora i organizacija. Sada su se stekli uslovi da se ova saradnja ozvaniči i da se postavi na čvršće i jače temelje.

Početkom iduće godine MRI “Logosfera” će okupiti reprezentativne NVO iz regiona sliva reke Drine a koje se bave aktivnostima u oblasti održivog razvoja i ljudskih prava, kako bi se promovisala saradnja i usvojili zajednički planovi i sporazumi.

pozivano sve zainteresovane organizacije civilnog društva, udruženja, fondove, pokrete i neformalne grupe koji deluju u opštinama u slivu reke Drine da nam se jave radi uključivanja u predstojeće aktivnosti. Zainteresovanost možete iskazati slanjem pisma na adresu elektronske pošte logosfera.mri@gmail.com ili na neki od kontakta iz rubrike Kontakti na ovom sajtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *