Donacije za početnike u biznisu

Program „Pokreni se za posao“ obezbeđuje podršku preduzetnicima u otpočinjanju ili unapređenju sopstvenog poslovanja kroz bespovratne donacije u opremi, obezbeđivanje stručnih i poslovnih obuka i poslovno savetovanje. idealan je za početnike u svakom biznisu a sredstva se najčešće dodeljuju za nabavku opreme i početne investicije preduzetnika za samozapošljavanje.

ENECA program obezbeđuje i vrlo kvalitetnu obuku preduzetnicima početnicima za pisanje predloga projekata za sakupljanje sredstava, kao i usluge poslovnog savetovanja.

Kroz razvojne projekte vredne oko 1.8 miliona EUR, implementiranih individualno ili u partnerstvu sa lokalnim ili internacionalnim partnerima, ENECA je do sada podržala više od 1.000 malih biznisa. Kroz podršku osnivanju malih, porodičnih preduzeća, ENECA je do sada omogućila zapošljavanje i kreiranje novih radnih mesta i za osetljive grupe, izbeglice, interno-raseljena lica, Rome, samohrane roditelje, mlade…

Zapošljavanje je uvek praćeno edukacijom kroz poslovne i stručne obuke, kao i dodatnom podrškom iz lokalne zajednice i biznis sektora. Glavni koncept je da se najbolji rezultat i dugoročna održivost malih preduzeća postiže upravo na ovaj način, saradnjom sva tri sektora – civilnog, poslovnog i javnog.

Projekti koje je ENECA realizovala zasnovani su na konceptu održivog razvoja, pri čemu vodimo računa o nacionalnim i lokalnim strategijama, kao i međunarodnim standardima, stremeći ne samo praćenju novih mehanizama i trendova, nego predviđanju i kreiranju istih. ENECA-in najvredniji resurs su ljudi koji je čine i zato svaki član tima daje značajan doprinos uspehu i rezultatima organizacije. Održavajući dobru međusobnu komunikaciju, tim kontinuirano radi na profesionalnom usavršavanju.

Svake godine, 100 malih porodičnih biznisa iz cele Srbije ima mogućnost da pokrene ili unapredi sopstveni posao. Iskoristi mogućnost – Pokreni se za posao!

Konkurs traje do 29. februara 2016. godine.

Više informacija nađite ovde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *