Drinski Forum civilnog društva

Iako među najbogatijim prirodnim resursima, kulturom i potencijalima, sliv Drine zaostaje u regionalnom povezivanju i saradnji lokalnih zajednica. Pokazatelji privrednog rasta, socio-ekonomskih prožimanja lokalnih zajednica i komunikacija između lokalnih zajednica, potvrđuju nedostatak kontakata i saradnje. Lokalne zajednice, lokalne vlasti, privreda i civilno društvo uopšte nisu povezani a nedostatak prekograničnih komunikacija, protoka roba, usluga, idceja, ljudi i kapitala daleko je ispod potrebnog i očekivanog.

Zajedno sa partnerskim organizacijama iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Mreža razvojnih inicijativa “Logosfera” pokrenula je proces umrežavanja organizacija civilnog društva u prekograničnom regionu sliva reke Drine. U geografskom pogledu ovaj region obuhvata delove teritorija u zapadnoj Srbiji, istočnoj Bosni i Hercegovini i severnoj Crnoj Gori. U procesu umrežavanja biće aktivne lokalne organizacije civilnog društva iz 29 opština koje u svojim aktivnostima baštine održivi razvoj, ljudska prava i demokratizaciju društva.

Zainteresovane organizacije iz ovog područja mogu se prijaviti za učešće slanjem izjave o zainteresovanosti i osnovnih podataka o organizaciji na e-mail adresu ovde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *