GIS aplikacija Tare

U okviru SENSE projekta “Partnerstvo za održivo upravljanje Nacionalnim parkom Tara” predstavljen je naš interaktivni web-gis portal koji sadrži značajne i korisne informacije i vesti o povezanim temama i događajima u okruženju, ali i GIS aplikacije sa najzanimljivijim podacima o prirodnim vrednostima u području Parka.

Govoreći o strukturi i projektovanim sadržajima ovoj portala prof. Boban Tomić je naglasio da je osnovna ideja ovog virtuelnog mesta na Internetu da objedini interesovanja, ideje i vizije svih onih ljudi koji vole planinu Taru, dele njene vrednosti kao univerzalnu baštinu i razmišljaju o razvoju i unapređenju usluga i prostora u Nacionalnom parku. Inžinjer Duško Saković je predstavio GIS segmente ovog sajta i upoznao prisutne članove radnih tela SENSE Projekta o tome kako se pretražuju, koriste i unapređuju sadržaji interaktivnih GIS mapa. On je demonstrirao prisutnima mogućnosti pronalaženja staništa određenih biljnih i životinjskih vrsta, kao i orijentaciju u prostoru planine Tare.1-DSC_0619

Važno je naglasiti da od svih učesnika SENSE Projekta kao i od brojnih građana i posetilaca prostora Nacionalnog parka očekujemo ideje i interakciju sa uslugama koje ovaj sajt pruža.

GIS aplikacija se nalazi na posebnom veb sajti koji je razvijen u okviru projekta SENSE na adresi www.nasatara.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *