Partnerstvo za održivo upravljanje NP “Tara”

Projekat je realizovan u vremenskom periodu od 01. 05. 2013. do 01. 03. 2014. godine u partnerstvu sa Odredom izviđača “Bajina Bašta”.

Projekat je imao institucionalnu i organizacionu podršku Opštine Bajina Bašta, Nacionalnog parka “Tara”, Sportsko turističkog centra “Bajina Bašta” i JKP “12 septembar” iz Bajine Bašte.

Projektnim aktivnostima obuhvaćeni su stalno nastanjeni žitelji područja Nacionalnog parka “Tara” koji su kroz pet tematskih radionica sačinili drvo problema i drvo rešenja za uspostavljanje dobre prakse u vršenju upravljačke funkcije. Potpisan je zajednički dokument kojim su građani, organizacije civilnog društva i predsatvnici javnih vlasti (Opština Bajina Bašta i NP Tara) definisali i usaglasili vizije razvoja i mehanizme upravljanja.

Kroz projektni segment medija i edukacije realizovana je serija od deset radio i televizijskih emisija na lokalnim radio i TV stanicama kao i web sajt sa GS komponentama.

Projektni izveštaji predati u propisanim rokovima i usvojeni od donatora.

Finansijska sredstva obezbedila je Švedska razvojna agencija (SIDA) kroz projektnu liniju SENSE koji je implementirao Regionalni centar za životnu sredinu (REC) iz Beograda.

sweden

 

преузимање

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *