Podrška zelenom biznisu mladih

Prva od tri radionice u okviru projekta “Think green! Start Up!” održana je tokom vikenda u Bajinoj Bašti. Uz učešće 25 polaznika mladih između 19 u 30 godina starosti koji traže zaposlenje vlastitim snagama, vikend radionicu su vodili prof. Boban Tomić, prof. Dragana Jovanović i prof. Gosto Stojanović.

Tokom tri vikenda održaće se tri edukativne radionice tokom kojih će polaznici, mladi budući preduzetnici, sticati osnovna znanja za započinjanje sopstvenog posla u oblastima “zelene ekonomije”. To se najvuše odnosi na razvoj programa unutar i vezanih za poljoprivredu i turizam. Koncept zelenog biznisa podrazumeva razvoj poslovnih poduhvata na način i u uslovima u kojima se neće remetiti prirodna ravnoteža okolnog prirodnog resursa niti ostvarivati negativan utican na životnu sredinu a biće upotrebljeni prirodni resursi kao najsnažniji input poslovne ponude.DSCF3018

 

Predavanja će trajati tokom tri vikenda a na završnom vikend seminaru biće obavljen izbor za tri najbolje poslovne ideje koje će polaznici razraditi. Osnovna zamisao ovog projekta jeste da omogući sticanje osnovnih znanja kao i osposobi mlade nezaposlene ljude da kreativno misle unutar biznis okruženja. Podsticaj da se angažuju sigurno daje i nagradni fond od 100.000 dinara koji je na raspolaganju za tri najbolje poslovne ideje. Projekat je finansijski podržala Ambasada Sjedinjanih američkih država u Beogradu kroz program malih grantova Komisije za demokratiju.

DSCF2977

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *