Stranci opsedaju kanjon reke Tare

Za one kojima adrenalinske ture “ne leže”, preostaje uživanje u obližnjoj bukovoj i hrastvoj šumi. Kamp ima apartmane sa kupatilima, restoran, kuhinju, savardah, čak i mini streljanu. U apartmanima ima 60 ležajeva, podeljenih u trokrevetne i dvokrevetne sobe. Domaćini tvrde da je 55 evra po osobi za tri obroka i rafting povoljna cena za svačiji džep, a posebno “strani”. 

– Najčešći su nam gosti iz Velike Britanije, kao i iz Novog Zelanda i Australije – kaže Neno Šipčić, vlasnik kampa.  

– Neki od njih su ovde već godinama. Naravno da nam dolaze prijatelji iz Srbije. Kanjon Tare postao je svetski hit, jer je samo minulog vikenda ovde zanoćilo nekoliko nacija. Nije samo splavarenje razlog za njihov dolazak, nego i kanjoning, ali i posete obližnjim selima. 

Na Tari svi uživaju. Koliko ljudi dnevno prođe kanjonom teško je znati, jer naviru iz Republike Srpske, Srbije, sa primorja i iz celog regiona. Tokom vikenda prođe i po hiljadu raftingaša dnevno, na stotine drugih ljubitelja prirode prolazi biciklima. Neki se veru uz uske planinske staze tražeći lekovito bilje ili pečurke, a ima i onih koji “skoknu” do obližnjih sela, zakucaju na vrata uglednih domaćina i omrse se kačamakom ili cicvarom. 

Izvor: b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *