Uskoro prekogranični turistički portal

Razvoj turizma i poljoprivrede godinama je deklarativni prioritet broj jedan u području zapadne Srbije pa i šire. Međutim, nedostatak pravih poslovnih ideja i investicionog kapitala ne dozvoljava da se stvari pokrenu sa nulte tačke. Tako je veliki broj dobrih ideja i dalje nerealizovan a tržišna ponuda u turizmu i agraru stagnira.

MRI “Logosfera” je razvila projekat informativno uslužnog internet portala namenjenog promociji turističkih kapaciteta i potencijala Podrinja ali i povezivanju ponuđača i korisnika usluga u turizmu. Portal će biti objavljen krajem avgusta meseca a plasman informacija i korišćenje kanala prodaje biće tokom naredne dve godine besplatni za sve ponuđače turističkih usluga na reci Drini iz opština Bajina Bašta, rebrenca, Bratunac i LJUbovija.

Kroz zajednički konzorcijum koji čine NVO “Za Srebrenicu” iz Srebrenice, Rafting klub “Rajska plaža” iz Bratunca, Turistička organizacija opštine LJubovija i Nacionalni park “Tara” sve organizacije su konkurisale sa svojim vlastitim projektima za korišćenje donatorskih sredstava iz projektne linije ABD (Area Based development) koju realizuje SWG (Standing Working Group) sa sedištem u Skoplju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *